Ekonomi

Bayram öncesi otobüs biletlerine zam

Bayramda seyahat edeceklerin gözüne artımlı ulaşım fiyatları çıktı.

Örneğin Habertürk’te yer alan habere göre, İstanbul Otogarı’ndan İzmir’e otobüs seferi 13 Nisan Perşembe günü 350 TL iken, bayram haftası olan 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL’ye çıkıyor. başlayacak.

Yani aynı otobüs biletinde ortalama 1 gün ile yüzde 40’ın üzerinde fiyat değişimi oluyor. Yolculuktaki mesafe arttıkça 1 günlük yürüyüş oranı ikiye katlanıyor.

Örneğin 13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı’ndan Bodrum’a otobüs yolculuğu 450 TL iken 14 Nisan’da bu bilet yüzde 66 artarak bilet fiyatı 750 TL’ye çıkıyor. Bu fiyatların ve 1 günlük fiyat değişimlerinin birden fazla firmada benzer olduğu unutulmamalıdır.

HAVA YOLLARINDA FİYATLAR YÜKSELDİ

Örneğin bir havayolu şirketinin İstanbul Havalimanı ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı arasında 13 Nisan günü öğle saatlerinde yaptığı yolculuğun maliyeti 1.163 TL. 14 Nisan’da benzer saatlerde bire bir güzergahta yer alan bire bir firmasının bilet fiyatı, 13 Nisan tarihli bire bir bire bir ile yine 1.163 TL’ye kadar çıkıyor. .

Bu firmanın tatil haftasında aynı güzergâhta fiyatları 1.600 TL’ye kadar çıksa da artış oranının otobüs bileti oranının altında kaldığı görülüyor.

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir’e uçmak için başka bir havayolu şirketi tercih edildiğinde 13 Nisan’daki bilet fiyatı yaklaşık 1,24 TL. 14 Nisan’da aynı seyahat 1.400 TL’ye mal oluyor. Yani bu bilette 1 günde yüzde 40 zam olduğu anlaşılıyor.

KAYNAK: HABERTURK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu