Haber

Kılıçdaroğlu’nun ‘Deep Fake’ çıkışı sonrası yine o görüntüler gündemde

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından ‘deep fake’ yöntemiyle hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na ilişkin görüntüler yeniden gündem oldu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Link Başkanlığı tarafından davet edilmesinin ardından sahte görüntüler üretmek için kullanılan ‘deep fake’ yöntemi gündemde.

Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 ay kala hükümete seslenmiş, ‘Son 10 günde yapılacak en kirli işleri ben bilirim’ demişti.

Kılıçdaroğlu, önceki gün bu paylaşımla ilgili olarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u uyarmıştı. Kılıçdaroğlu, ‘Son 10 günde sadece 2 gün kaldı. Son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ve Evren; Uğraşmaya çalıştığınız dark web dünyası, yabancı istihbaratın eline geçecektir. Cambridge Analytica oynamak kapasitenizi aşıyor çocuklar. BU BENİM SON UYARIMDIR!’kelimeleri kullandı.

Gazeteci Murat Yetkin’e bilgi veren CHP’li üst düzey bir kaynak da, İrtibat Başkanlığı’nın Kılıçdaroğlu hakkında “deep fake” ve “Cambridge Analytica” gibi sistemler kullanarak sahte görüntü ve ses kayıtları üretmek için harekete geçtiğini ve bu amaçla yurt dışından bilgi aldı. Bilgisayar korsanlarıyla anlaşma yaptığını iddia etti.

O görüntüler yine gündem oldu

Bu gelişmelerin ardından Lokum Sineması adlı bir şirketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘deep fake’ yöntemiyle konuşturduğu sahneler sosyal medyada yeniden gündem oldu.

İşte o görüntüler ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu