Haber

Elon Musk’ı sabotaj endişesi sardı! Twitter çalışanları ofislere giremiyor

Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı almasının akabinde platformda gerisi arkasına yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Musk, Twitter’a yapılacak bir sabotajdan korkuyor.

OFİSLERE GİRİŞLERİ DURDURDU

Elon Musk, sabotaj ihtimaline karşı ofislere girişleri durdurdu. Şu anda Twitter çalışanlarının önemli bir kısmı şirkete giremiyor. Sistemlerin çalışması için Musk’ın Tesla’dan mühendis getirdiği belirtiliyor. Twitter idaresinin çalışanlara şirket ofis binalarının 21 Kasım Pazartesi gününe dek kapalı olacağını bildirdi. Açıklamada rastgele bir münasebet gösterilmedi.

“UZUN SAATLER ÇALIŞIN”

Öte yandan Musk çalışanlarına bir posta yollayarak, onlardan uzun saatler boyunca çalışmasını istedi. Bunun akabinde yüzlerce Twitter çalışanının şirketten ayrıldığı varsayım ediliyor. Reuters’ta yer alan bilgilere göre, yapılan bir online ankette, 180 kişinin yüzde 42’si “Çıkış seçeneğini kullanıyorum, özgürüm!” sonucunu seçti. Dörtte biri kalmayı “gönülsüzce” seçtiklerini söylerken ve ankete katılanların sırf yüzde 7’si “kalmak için eveti tıkladıklarını” belirtti.

MUSK’IN GİTMEYİN TOPLANTISI

Twitter meslektaşlarıyla bağlantı halinde olan mevcut bir çalışan ve yakın vakitte ayrılan bir çalışan, Musk’ın bazı üst düzey çalışanlarla onları kalmaya ikna etmek için buluştuğunu söyledi. Kaç çalışanın kalmayı seçtiği belirsiz olsa da rakamlar, Musk’ın üst idare dahil çalışanlarının yarısını kovmak için çabuk ettiğini, uzun çalışma saatlerini vurgulamak için kültürü zalimce değiştirdiğini, bir şirkette birtakım çalışanların kalma konusundaki isteksizliğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu