Haber

Endonezya’nın Bali Adası’nda 136 turist sınır dışı edildi, yeni kurallar getirildi

Endonezya’nın Bali adasında bu yıl 136 turist uygunsuz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle sınır dışı edilirken, adada yabancı turistler için yeni kurallar getirildi.

Epoch Times’ın haberine göre Ocak ayından bu yana Bali’ye gelen 136 yabancı uyruklu ziyaretçi adadaki kurallara uymadıkları gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Bali Valisi Wayan Koster, adayı ziyaret eden yabancı turistler için yeni kurallar getirdi.

Koster gazetecilere verdiği demeçte, “Bütün taraflar bu belgeyi anlamalı, uygulamalı ve Bali’yi ziyarete gelen tüm yabancı turistlere ve personele yaymalıdır.” terimini kullandı.

Yabancı turistler için yeni kurallar

Yayınlanan yeni kurallar kapsamında turistler dini mekanlara, örf ve adetlere, kıyafet kurallarına saygı gösterecek, tüm yerel kurallara uyacak ve süreçlerinde Endonezya para birimini kullanacak.

Yabancı turistler lisanslı yerlerde konaklayacak, yerel yasalara göre araç kullanacak ve lisanslı tıbbi rehberler eşliğinde bölgeyi ziyaret edecek.

Yeni kurallar, turistlerin kutsal ağaçlara tırmanmasını, yetkililere karşı saldırgan veya sert davranmasını, yasa dışı faaliyetlerde bulunmasını ve yerlere saygısızlık etmesini yasaklıyor.

Ada belediyesi, kuralların uygulanması için değerli turistik ve kutsal yerlere özel görev gücü konuşlandırdı.

Yerel sakinler ayrıca kurallara aykırı rastgele davranışlar gördüklerinde bunu görev gücüne bildirebilecekler.

kizilorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu