Haber

Erdoğan: Mersin’de farklı sonuçlar bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin Teşkilatı’nın bayram töreninde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile telefonda görüşerek partilileri tebrik ederek, “İnşallah bu kez Mersin’de kardeşlerimizden çok farklı bir sonuç bekliyoruz. Mersin’den.”

AK Parti Mersin Milletvekili adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milletvekilleri, Akdeniz Belediye Başkanı, milletvekili adayları ve partililerin katılımıyla ramazan münasebetiyle bayram töreni düzenlendi. Bayram, AK Parti İl Binası önü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bayramlaşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı ve partililere Erdoğan’ın konuşmasını dinletti. Mersin halkının bayramını kutlayan Erdoğan, “Rabbim nice nice bayramlar nasip etsin. Ben de Gaziantep Nurdağı’na taşınıyorum. Orada köy evleri olarak evleri teslim edeceğiz. İnşallah bu sefer Mersin’e de bekleriz” dedi. Mersinli kardeşlerimizden çok farklı bir sonuç. Büyük bir emekle inşallah Mersin’i pamuk gibi almamız lazım. Durmayın, devam edin” dedi.

“Muhalefeti uyarıyorum, rahatlayın, işimizi yapalım”

Programda konuşan Nebati, Türkiye’nin yüzyılın felaketini yaşadığını ve 110 milyar dolara yaklaşan bir servet kaybının yaşandığını belirterek, “Böyle büyük bir felaketten yine güçlenerek çıkacağız. Çünkü onlar da aynı şeyi söylediler. Salgın gelince bir şeyler oldu ama pozitif olarak farklılaştık.Savaş olunca yine aynı şeyleri söylediler ama büyüdük istihdam yarattık pozitif anlamda ayrıldık.Bu depremde can kaybettik, yaralananlarımız oldu. , ama Allah’ın izniyle sadece yaralarını çabuk sarmakla kalmayacağız, sadece yaralarını çabuk sarmakla kalmayacağız, aynı zamanda muhalefet ısrar ettiği için yaralarını da çabuk sarabileceğiz. kentsel dönüşüm aslında bu afetlerde yeterince hızlı gitmedik.En büyük günahkarlara rağmen artık kentsel dönüşümde adeta devrim yaratacak adımlar atıyoruz.Muhalefet kentsel dönüşümün olduğu yerlerde toplantı yapmaktan vazgeçmelidir. yer alacak. Kentsel dönüşümü durdurduk diye övünmesinler. Kentsel dönüşüme karşıyız diyerek vatandaşımızla oynamasınlar. Biz beyin sarsıntısı evlerini alt yapılarıyla birlikte üretirken. Artık kentsel dönüşümle birlikte daire sahiplerimiz, 0,74 faiz oranı ve 2 yıl ödemesiz uzun vadeli imkanlarla, kendi evlerini hızla kentsel dönüşüme dönüştürebilecekler. Tek cephede 100 m2 daire. Yine Cumhurbaşkanımızın açıkladığı apartman daireleri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte çalışarak orada da maliyetin bir kısmını karşılamış olacağız. Yetmiyor, kentsel dönüşümde müteahhitlik yapacaklara da 250 milyon liraya varan kredi veriyoruz. Buradan davetimiz, kentsel dönüşüme konu olacak yerlerdeki vatandaşlarımızın bu imkanları değerlendirecek şekilde hareket etmeleri ve muhalefetin bu telaffuzlarına kulak asmadan yollarına devam etmeleridir. Lütfen belediyelerimiz işleri kolaylaştıracak tedbirleri alsın. Muhalefete çağrımı yineliyorum, rahat olun. İşimizi yapalım. Vatandaşın aklıyla oynamayın” dedi.

“İnsanların aklıyla oynamayın”

Nebati yaptığı konuşmada muhalefeti suçladı: “Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinde düne kadar bir şey kalmadı diyenler, iktidara geldiğimizde 5 dakika sonra merkez bankasındaki altını dağıtacaklarını söylüyorlar. Ne yapalım? merkez bankasının, hazinenin kasası boşsa dağıtırsın, boş değil de neden boş diyorsun, vatandaşın aklıyla oynama, yetmiyormuş gibi gelen yatırım miktarı 21 yılda Türkiye’de yurt dışından gelen net belli oluyor.Türkiye güvenilir bir ülke.Türkiye özellikle gelişmekte olan ülkeler arasında en çok yatırım alan ülke.Bu toplantılarda kalkıp ‘Bu kadar parayı ben getireceğim’ diyorsunuz. Üzgünüm, “Fon yöneticisi, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası kuruluş, muhalefetin liderine veya yöneticisine bakarak bir ülkeye yatırım yapmaz. Bütün fonlar, yatırımcılar doğrudan doğruya bakanlar ve doğrudan hükümetin ne dediğine bakacaklar” dedi. – MERSİN

ayvacikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu